«Βόμβα» από Μπορέλ: Η Ρωσία διαμήνυε ότι μπορεί να «κόψει» το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

«Βόμβα» από Μπορέλ: Η Ρωσία διαμήνυε ότι μπορεί να «κόψει» το φυσικό αέριο στην Ευρώπη  Η Ρωσία έστελνε σήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενδέχεται να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Ντοζντ» (το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο μητρώο των ΜΜΕ- ‘ξένοι πράκτορες’) και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Γιεκατερίνα Κοτρικάντζε.

«Ναι, υπήρξαν τέτοιες ενδείξεις», δήλωσε ο Μπορέλ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρωσία έστελνε σήματα για την αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ο Μπορέλ επισήμανε ότι αυτό προκαλούσε ανησυχία στην ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής περιορίζεται σε «λόγια και προθέσεις».

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε τα πράγματα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, αλλά να μην επιδεινώνουμε τις εντάσεις με δηλώσεις ή ενέργειες» δήλωσε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θέλει να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία για να μεταπείσει τη Ρωσία.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: