Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Είμαστε πλούσιος λαός – Να αφαιρούνται τα πρόστιμα από τη σύνταξη

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Είμαστε πλούσιος λαός – Να αφαιρούνται τα πρόστιμα από τη σύνταξη  «Είμαστε ένας πλούσιος λαός, υπάρχουν ήδη 6.000-7.000 υγειονομικοί που αντέχουν να ζήσουν χωρίς μισθό επί 6-7 μήνες», είπε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (2.2.2022) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με κατά πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, διότι αμφιβάλλει πως τα υφιστάμενα πρόστιμα θα εισπραχθούν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «είμαστε ένας πλούσιος λαός, καθώς 6.000-7.000 υγειονομικοί αντέχουν επί 6-7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”». Εξήγησε δηλαδή ότι «αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

«Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (…) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.«Αν δείτε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Είμαστε πλούσιος λαός – Να αφαιρούνται τα πρόστιμα από τη σύνταξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: