ΣΟΚ στην Ρωσία: Ρομπότ έσπασε το δάχτυλο αγοριού σε τουρνουά σκακιού

ΣΟΚ στην Ρωσία: Ρομπότ έσπασε το δάχτυλο αγοριού σε τουρνουά σκακιού  Αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθαν όσοι παρευρίσκονταν σε τουρνουά σκακιού στη Ρωσία, καθώς ρομπότ άρπαξε και έσπασε το δάχτυλο ενός μικρού αγοριού.

Το βίντεο από τις CCTV κάμερες κυκλοφόρησε γρήγορα στα social media και σε αυτό διακρίνεται η στιγμή που στη μέση του παιχνιδιού, το ρομπότ αρπάζει το δάχτυλο του παιδιού και το σπάει, πριν προλάβουν να επέμβουν τέσσερις ενήλικες για να το απελευθερώσουν.

«Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού. Αυτό είναι φυσικά πολύ κακό. Το ρομπότ ενοικιάστηκε από εμάς. Έχει λειτουργήσει σε πολλά μέρη για πολύ καιρό με ειδικούς. Το παιδί έκανε μία κίνηση και μετά από αυτό χρειάζεται να δώσουμε χρόνο στο ρομπότ να κάνει τη δική του κίνηση, αλλά το παιδί βιάστηκε και το ρομπότ τον άρπαξε. Δεν έχουμε καμία σχέση με το ρομπότ», δήλωσε ο Sergey Lazarev, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σκακιού της Μόσχας.
«Οι γονείς του παιδιού θέλουν να επικοινωνήσουν με το γραφείο του εισαγγελέα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την οικογένεια όπως μπορούμε. Και οι χειριστές του ρομπότ, προφανώς πρέπει να σκεφτούν να εμπλουτίσουν τους μηχανισμούς ασφαλείας έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», δήλωσε στο τέλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκακιού της Μόσχας, Sergey Smagin, λίγο-πολύ έριξε την ευθύνη στο παιδί.

«Δε συνέβη τίποτα σοβαρό. Το αγόρι πήγε έπειτα στην απονομή των βραβείων, υπέγραψε έγγραφα. Όλα είναι καλά με το αγόρι. Υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί ασφαλείας και το παιδί προφανώς τους παραβίασε. Όταν έκανε την κίνησή του, δε θυμήθηκε πως έπρεπε να περιμένει», είπε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: