Τσαβούσογλου σε Μπέρμποκ: Η Γερμανία έχει χάσει την αμεροληψία της για το Αιγαίο

Τσαβούσογλου σε Μπέρμποκ: Η Γερμανία έχει χάσει την αμεροληψία της για το Αιγαίο  Ένταση επικράτησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και η Γερμανίδα ομόλογος του, Αναλένα Μπέρμποκ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τσαβούσογλου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις δηλώσεις που έκανε η Μπέρμποκ κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα, όταν απευθυνόμενη στο Νίκο Δένδια, εξέφρασε την άποψη ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, προς όφελος και της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέβασε τους τόνους και της επιτέθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία είχε ουδέτερη στάση ως μεσολαβητής σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, «αλλά έχει χάσει την αμεροληψία της».

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

«Το ότι ένα μέρος είναι μέλος της ΕΕ δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια», είπε , αναφερόμενος, προφανώς, στην Ελλάδα.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα πολιτικά εμπόδια για την ένταξη», είπε, ακόμα. Ο Τσαβούσογλου προέτρεψε επίσης τη Γερμανία να είναι επιφυλακτική για προκλήσεις και προπαγάνδα από την Ελλάδα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

«Μεταφέραμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γερμανία και αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από αυτές», ανέφερε ακολούθως.

Από την πλευρά της, η Μπέρμποκ είπε ότι “έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά πρέπει να τα συζητάμε όλα. Δεν είναι ότι θέλουμε να επιτεθούμε εναντίον σας, αλλά έχουμε ορισμένες πολιτικές αρχές και επιμένουμε σε αυτές”. Πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα της Αν. Μεσογείου αυξάνοντας την ένταση”.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: