Το μυστήριο του Ήτα της Τρόπιδος, μεγαλώνει! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το μυστήριο του Ήτα της Τρόπιδος, μεγαλώνει!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
2 Απριλίου 2012 13:35:00

Ένα νέο εύρημα στο λαμπερό Ητα της Τρόπιδος, από την ερευνητική ομάδα του Space Telescope Science Institute, βρίσκεται στο επίκεντρο των επιστημόνων. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς το Ητα της Τρόπιδος διαθέτει χαρακτηριστικά που εδώ και δύο αιώνες προβληματίζουν και εντυπωσιάζουν.
  Για πολλά χρόνια οι ερευνητές αντιμετώπιζαν το Ητα, ως ένα γιγάντιο άστρο, μέχρι που  διαπίστωσαν πως είναι ένα μικρό αστρικό σμήνος το οποίο διαθέτει δύο υπερμεγέθη άστρα. Και τα δύο μαζί έχουν μάζα 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και φωτεινότητα εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτόν.

Το νέο εύρημα που περιπλέκει το μυστήριο

  Η νέα ανακάλυψη, που περιπλέκει ακόμη περίσσότερο το μυστήριο για το Ήτα της Τρόπιδος, έγινε από την ερευνητική ομάδα του Space Telescope Science Institute. Οι ερευνητές του διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία στα δύο γιγάντια άστρα κυμαίνεται γύρω στους 4.700 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που στα άστρα αυτής της κατηγορίας η θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον 6.700 βαθμούς Κελσίου.

  ” Δεν υπάρχει καλά καταρτισμένος αστρονόμος που δεν θα στοιχημάτιζε ότι τα άστρα στο Ητα της Τρόπιδος θα είχαν θερμοκρασία τουλάχιστον 6.700 βαθμών Κελσίου”, δήώσε χαρακτηριστικά ο Αγκούστο Νταμινέλ, επικεφαλής των ερευνητών που είχαν κάνει την ανακάλυψη ότι το Ητα της Τρόπιδος είναι αστρικό σμήνος που κυριαρχείται από δύο γιγάντια άστρα.
  Μένει να μελετηθεί και να αποκωδικοποιηθεί από τους επιστήμονες το γιατί συμβαίνει αυτό.

ΠΗΓΗ : http://www.techandtech.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: