Πτώση Μετεωρίτη στη Ναγκπούρ, Ινδία (Φωτογραφίες)

 

Πτώση Μετεωρίτη στη Ναγκπούρ, Ινδία (Φωτογραφίες)
Περιφέρεια Ναγκπούρ, Ινδία Katol

Μια ομάδα επιστημόνων από τη Βομβάη θα αναχωρήσει για τη Ναγκπούρ τη Δευτέρα για να διερευνήσουν και να μελετήσουν τον αντίκτυπο των μεγάλων ντους μετεωριτών της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Katol που είχε ζημιές σε αρκετά σπίτια. 

Πτώση Μετεωρίτη στη Ναγκπούρ, Ινδία (Φωτογραφίες)

Η ομάδα θα εξετάσει εάν κάποιος κρατήρας έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε ο Bharat Adur, επικεφαλής του Κέντρου Ακάς Ganga για την Αστρονομία του Thane.

«Το φαινόμενο της λήψης από μπάλες φωτιάς στον ουρανό συνοδεύεται από μία τεράστια έκρηξη,όπως και ήχους που βεβαιώθηκαν από πολλούς το τελευταίο βράδυ της Τρίτης περίπου στις 5 μ.μ. Είχαν ανατολική κατεύθυνση και είναι το πρώτο τέτοιο ντους μετεωριτών που καταγράφονται στην περιοχή της Μαχαράστρα Vidarbha.

Η Γεωλογική Υπηρεσία της Ινδίας (GSI) ομάδα, η οποία έχει ήδη συλλέξει κάποια δείγματα, θα αποτύπωση ολόκληρη την περιοχή τις επόμενες ημέρες πρόσθεσε.

Πτώση Μετεωρίτη στη Ναγκπούρ, Ινδία (Φωτογραφίες)

Ο Adur είπε ότι η βροχή μετεωριτών συνοδεύεται από σεισμούς μέτρησης 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά δεν είναι σαφές εάν το αποτέλεσμα των μετεωριτών αυτών δημιουργήσαν αυτούς τους  σεισμούς ή ήταν μια σύμπτωση (μετεωρίτης και ταυτόχρονα σεισμός).

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του GSI (της Κεντρικής Περιφέρεια) Binok Kumar και τρεις άλλοι επιστήμονες έχουν συλλέξει μικρά δείγματα από τους μετεωρίτες, για επιστημονικές μελέτες και τώρα από τη Βομβάη,ομάδα ειδικών θα ταξιδέψει εκεί για να μελετήσει τα δείγματα αυτά.
 
«Έχουν επιβεβαιώσει ότι τα κομμάτια που έχουμε μπροστά μας είναι πράγματι μετεωρίτες  μετά από φυσική, και χημική ανάλυση,και η ηλικία τους θα πρέπει να προσδιοριστεί με τη χρήση και την μέθοδο των ραδιοϊσοτόπων.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Πετρολογίας, Ζ Suresh αποφάνθηκε ότι τα μαύρα κομμάτια σε χρώμα ανήκουν σε έναν «πετρώδη μετεωρίτη» και είναι πλούσιος σε πυριτικό minerate με μικρές ποσότητες σιδήρου και νικελίου,και ένα από τα δείγματα που ανακτώνται από τον Lakshmi Nagar στην Ναγκπούρ οι διαστάσεις του είναι 9.5x9x9.5 εκατοστά. Με βάρος περίπου 700 gm, και πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει ένα κενό 8x7x10 cm στη Γη. 

ΠΗΓΗ : www.apocalypsejohn.com
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: