Υπερκαινοφανής αστέρας 1604 -Tο τελευταίο σούπερ νόβα που παρατηρείται στο γαλαξία μας.(17/10/1604) | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Υπερκαινοφανής αστέρας 1604 -Tο τελευταίο σούπερ νόβα που παρατηρείται στο γαλαξία μας.(17/10/1604)

17 Οκτωβρίου 2015 22:52:00

Ο καινοφανής αστέρας 1604 (SN1604) ή σουπερνόβα 1604 ή αστέρας του Κέπλερ είναι γαλαξιακός υπερκαινοφανής αστέρας που εξεράγη σε απόσταση 6.000 παρσέκ (20.000 έτη φωτός) από τον αστερισμό του Οφιούχου. Είχε φαινόμενο μέγεθος −2,5m και ήταν το φωτεινότερο αστέρι του ουρανού.

 Η παλαιότερη γραπτή αναφορά χρονολογείται στις 9 Οκτωβρίου 1604, ενώ ο Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ τον ανακάλυψε λίγες μέρες αργότερα στις 17 Οκτωβρίου, και συνέταξε ένα σύντομο σύγγραμμα στα Γερμανικά στο οποίο εξηγούσε το φαινόμενο. Αργότερα ανέπτυξε μια αναλυτικότερη ανάλυση στα λατινικά και την συμπεριέλαβε στο βιβλίο De Stella nova in pede Serpentarii.
ΠΗΓΗ WIKIPEDIA


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: