Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΗΠΑΤΑ !!! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΗΠΑΤΑ !!!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
10 Οκτωβρίου 2018 20:46:00

Το στοιχειωμένο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα και ο μύθος της αιμοδιψούσας Ρήγαινας – Τα φρικτά εγκλήματα στον πύργο της

Η φήμη της Κύπρου στο εξωτερικό δεν έχει να κάνει μόνο με τις θάλασσες της, τον ήλιο της, τις μοναδικές στιγμές που προσφέρει στις καλοκαιρινές περιόδους και στα δεκάδες αρχαιολογικά της αξιοθέατα. Η Κύπρος φημίζεται και για το στοιχειωμένο της Κάστρο. Καλά διαβάσατε. Από το 2014 μέχρι και σήμερα ο θρύλος του στοιχειωμένου κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα δίνει και παίρνει στο εξωτερικό αναβιώνοντας τον παλαιότερο θρύλο της αιμοσταγούς Ρήγαινας.

Τι αναφέρει ο θρύλος

Το κάστρο κτίστηκε στην Κερύνεια από τους Βυζαντινούς τον 11ο αιώνα και τροποποιήθηκε από τους Φράγκους. Φέρει το όνομα του Αγίου Ιλαρίωνα ο οποίος ασκήτεψε εκεί.
Χτισμένο πάνω σε ένα απόκρημνο βράχο σε υψόμετρο πέραν των 700 μέτρων κόβει την ανάσα στον επισκέπτη από τη μαγευτική και τρομακτική του θέα.
Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΥΠΑΤΑ !!!
Ο θρύλος της Ρήγαινας εξ αρχής στοίχειωνε το χώρο του κάστρου αφού η παράδοση αναφέρει ότι η Ρήγαινα με τις υπηρέτριες της, αυτοκτόνησαν από το βράχο προκειμένου να μην τις βιάσουν οι στρατιώτες που εισέβαλαν στο κάστρο μετά από πολύμηνη πολιορκία.
Ένας άλλος θρύλος παρουσιάζει την αιμοσταγή Ρήγαινα να κατακρημνίζει από το βράχο όλους τους εργάτες που της έκτιζαν το πύργο προκειμένου να μην αποκαλύψουν τα μυστικά του.
Συγκεκριμένα, η Ρήγαινα καθισμένη στο βράχο επιτηρούσε τους εργάτες να χτίζουν τον πύργο της. Όταν ολοκλήρωσαν το χτίσιμο και ζήτησαν να πληρωθούν η Ρήγαινα διέταξε τους στρατιώτες της να αλυσοδέσουν τους εργάτες και να τους πετάξουν από το βράχο στον οποίο η ίδια καθόταν και τους επέβλεπε.
Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΥΠΑΤΑ !!!
Ένας άλλος θρύλος αναφέρεται στον πρίγκιπα Ιωάννη ο οποίος σκότωσε τον άνδρα της Ρήγαινας  για να πέσει μετά στα δίκτυα της δικής της εκδίκησης.
Συγκεκριμένα, η Ρήγαινα, του έστειλε μιαν επιστολή λέγοντας του ότι οι στρατιώτες ήταν προδότες και ότι θα τον πρόδιδαν στους Ενετούς που πολιορκούσαν το κάστρο.
Ο πρίγκιπας τότε, έστησε ένα πολυμήχανο σχέδιο και εξολόθρευσε τους «προδότες» ρίχνοντας τους ένα- ένα από το βράχο.

Το ζευγάρι που είδε το φάντασμα

Το 2014 ένα ζευγάρι Βρετανών, ο Michael και Wendy Holmes  όταν επέστρεψαν στην Αγγλία συνειδητοποίησαν ότι στις φωτογραφίες τους «συνέλαβαν» μια φανταστική φιγούρα σε μια σειρά από λήψεις  που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο κάστρο  του Αγίου Ιλαρίωνα.
Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΥΠΑΤΑ !!!
Το φάντασμα, μάλιστα, απεικονίζεται στο σημείο όπου έλαβαν χώρα- σύμφωνα με το θρύλο- όλα τα φρικτά εγκλήματα της Ρήγαινας…
Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΥΠΑΤΑ !!!
Σταδιακά άρχισαν να το ψάχνουν για να καταλήξουν ότι πρόκειται για μια απόκοσμη φιγούρα, ένα μυστηριώδες λευκό πλάσμα εμφανίζεται σε τρεις διαφορετικές φωτογραφίες να στέκεται στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα πάνω από το ζευγάρι.
Ο Michael, 62 ετών, δήλωσε ότι κατά την παραμονή του στο κάστρο δεν είδε τίποτα το ασυνήθιστο…
«Όταν επέστρεψα στην Αγγλία και κοίταξα τις φωτογραφίες σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν φως που αντανακλάται σε μια εικόνα. Αλλά τότε είδα την ίδια εικόνα σε τρία διαφορετικά πλάνα, όλα από διαφορετικές γωνίες. Ποτέ δεν πίστευα στα φαντάσματα, αλλά η σύζυγός μου πιστεύει στα μεταφυσικά και μπερδεύεται για το τι θα μπορούσε να είναι. Τώρα πιστεύω ότι είναι ένα φάντασμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι είναι αποτέλεσμα Photoshop, αλλά δεν έχω ούτε το Photoshop και δεν ξέρω πώς να το χρησιμοποιήσω. Έχω, μάλιστα, την αρχική κάρτα κάμερας και οι φωτογραφίες είναι ακόμα εκεί. Είναι παράξενο – μπορείτε να δείτε τα χέρια και τα πόδια. Η φωτογραφική μηχανή παίρνει αυτό που ποτέ δεν μπορεί να δει το μάτι».
Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο ρεπορτάζ της Dailymail, το Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα είναι καταγεγραμμένο στη λίστα του Trip Advisor με τα στοιχειωμένα μέρη.
Επισκέφθηκαν τον Άγιο Ιλαρίωνα Κύπρου. Αυτό όμως που Φωτογράφησαν ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΥΠΑΤΑ !!!

Ο θρύλος του Αγίου Ιλαρίωνα σε βιντεοπαιχνίδια και Θρίλερ

Η εικόνα της εγκατάλειψης, οι μύθοι, οι τρομακτικές ιστορίες για την αιμοσταγή Ρήγαινα και τα κατορθώματα της έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές του Assassin’s Creed: Bloodlines, να συμπεριλάβουν το κάστρο σε αυτό ενώ το 2016 ο Dominic Selwood αναφέρεται στο κάστρο του Αγίυο Ιλαρίωνα στο θρίλερ του «The Apocalypse Fire».

Πηγή: Dailymail μέσω offsite.com.cy


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: