Συγκρούσεις αστεριών ή εξωγή’ι’νσ ηλιακά πανιά; Ο ρυθμός ανίχνευσης των μυστηριωδών διαστημικών σημάτων διπλασιάζεται. | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Συγκρούσεις αστεριών ή εξωγή’ι’νσ ηλιακά πανιά; Ο ρυθμός ανίχνευσης των μυστηριωδών διαστημικών σημάτων διπλασιάζεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
15 Οκτωβρίου 2018 22:48:00

Η ανίχνευση απίστευτα ισχυρών σημάτων από βαθιά μέσα στο διάστημα έχει αυξηθεί δραματικά και τα μυστηριώδη ραδιοκύματα είναι τώρα πιο κοντά και πιο φωτεινά από ποτέ.
Τα φαινόμενα, γνωστά σαν «γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις», έχουν προκαλέσει σύγχυση στους επιστήμονες από την ανακάλυψή τους πριν από μια δεκαετία και τώρα οι Αυστραλοί ερευνητές έχουν ανακοινώσει, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature , ότι ο αριθμός των σημάτων που έχουν εντοπίσει έχει διπλασιαστεί.
“Βρήκαμε 20 γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις σε ένα χρόνο, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό που εντοπίστηκε παγκοσμίως από τότε που ανακαλύφθηκαν το 2007”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Ryan Shannon.«Χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία του ASKAP, έχουμε επίσης αποδείξει ότι οι γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις προέρχονται από την άλλη πλευρά του σύμπαντος και όχι από τη γειτονιά μας».

Οι καταπληκτικές εκρήξεις μπορούν να εκπέμπουν τόσο μεγάλη ισχύ όσο 500 εκατομμύρια ήλιοι, αλλά διαρκούν λίγα μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου και φτάνουν χωρίς προειδοποίηση, καθιστώντας αδύνατο να προβλεφθούν ή να εντοπιστούν. Οι τελευταίες ανιχνεύσεις είναι οι πλησιέστερες και φωτεινότερες εκρήξεις που καταγράφονται.
Τα σήματα ταξιδεύουν για δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν στη Γη και μερικές φορές περνούν μέσα από σύννεφα αερίου. Όταν συμβεί αυτό, τα διάφορα μήκη κύματος που συνθέτουν την έκρηξη επιβραδύνονται με διαφορετικούς ρυθμούς.

“Τελικά, η έκρηξη φτάνει στη Γη με την εξάπλωση των μηκών κύματος να φτάνουν στο τηλεσκόπιο σε λίγο διαφορετικούς χρόνους, όπως οι κολυμβητές στη γραμμή τερματισμού” , εξηγεί ο συν-συγγραφέας, Δρ Jean-Pierre Macquart .
“Η χρονική στιγμή της άφιξης των διαφορετικών μηκών κύματος μας λέει πόσα υλικά διέσχισε στο ταξίδι του. Και επειδή έχουμε δείξει ότι οι γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις έρχονται από μακριά, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να ανιχνεύσουμε όλες τις ελλείπουσες ύλες που βρίσκονται στο διάστημα μεταξύ των γαλαξιών – κάτι που είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη. ”
Έτσι, τι προκαλεί τα σήματα;
Μια ευρέως αποδεκτή εξήγηση για τα συναρπαστικά σήματα δεν έχει ακόμη φτάσει. Λόγω της αξιοσημείωτης φωτεινότητας τους, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να δημιουργούνται από εξαιρετικά ισχυρά γεγονότα.
Η ηγετική θεωρία υποδηλώνει ότι προκαλούνται από κατακλυσμιακά επεισόδια όπως συγκρούσεις μαύρων οπών ή αστέρια νετρονίων.
Ωστόσο, άλλοι έχουν προσφέρει πιο εξωφρενικές εξηγήσεις. Μια μελέτη του Χάρβαρντ από το προηγούμενο έτος έφτασε ακόμη και στο βαθμό που πρότεινε ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να τροφοδοτούν «ηλιακά πανιά» σε ένα κολοσσιαίο εξωγή’ι’νο διαστημόπλοιο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: