“Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων”, το βιβλίο που προκάλεσε αίσθηση το 1912… | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

“Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων”, το βιβλίο που προκάλεσε αίσθηση το 1912…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
28 Νοεμβρίου 2018 22:57:00

Το 1912, το ζήτημα της ύπαρξης ή μη των φαντασμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου.

Το βιβλίο, με τίτλο “Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων”, του Ιταλού γιατρού και ερευνητή παραψυχικών φαινομένων, Δρ. Ενρίκο Ιμόντα, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Διεθνούς Εταιρίας Ψυχικών Σπουδών.

"Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων", το βιβλίο του Ιταλού γιατρού και ερευνητή παραψυχικών φαινομένων, Δρ. Ενρίκο Ιμόντα
“Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων”, το βιβλίο του Ιταλού γιατρού και ερευνητή παραψυχικών φαινομένων, Δρ. Ενρίκο Ιμόντα

Σε μία ομιλία της συγκεκριμένης εταιρίας που διοργανώθηκε εκείνο τον καιρό, παρουσιάστηκαν τα αποτέλεσματα των πειραμάτων που διεξήγαγε ο Ιταλός πρωτοπόρος, για τον κλάδο του, ερευνητής, όπως αυτά παρουσιάζονταν στο βιβλίο του.

Ο Δρ. Ιμόντα κατά τη διάρκεια των πειραματικών ερευνών του με το νεαρό διάμεσο, την Λίντα Γκαζέρα
Ο Δρ. Ιμόντα κατά τη διάρκεια των πειραματικών ερευνών του με το νεαρό διάμεσο, την Λίντα Γκαζέρα

Ο Ιμόντα πειραματιζόταν επί δύο χρόνια με ένα νεαρό διάμεσο (μέντιουμ), την Λίντα Γκαζέρα. Τα πειράματα του Ιμόντα πραγματοιήθηκαν στο Τορίνο, στην έπαυλη της Μαρκησίας Ruspoli και παρακολουθούνταν από άτομα αξιόπιστα, τα οποία ασκούσαν αυστηρό έλεγχο.

Η Λίντα Γκαζέρα σε έκσταση, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων του Δρ. Ιμόντα
Η Λίντα Γκαζέρα σε έκσταση, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων του Δρ. Ιμόντα

Μεταξύ των παρατηρητών των πειραμάτων του Ιμόντα, υπήρξε και ο Γάλλος γιατρός και φυσιολόγος Σαρλ Ρομπέρ Ρισέ. Ο Ρισέ τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής “σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο χώρο των αναφυλακτικών αντιδράσεων”, το 1913. Το βιβλίο του Δρ. Ιμόντα “Οι φωτογραφίες των φαντασμάτων” (1912), το προλόγισε ο ίδιος.

Σαρλ Ρομπέρ Ρισέ (26/08/1850 - 03/12/1935)
Σαρλ Ρομπέρ Ρισέ (26/08/1850 – 03/12/1935)

Η έρευνα του Ιμόντα ξεκίνησε το 1908 και διήρκησε μέχρι το 1910. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, η νεαρή Γκαζέρα έλαβε μέρος σε μία σειρά από “σεάνς” (πνευματιστικές συνεδρίες). Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριών, ο Ιμόντα τράβηξε μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζονταν εκτοπλάσματα, τα οποία παράγονταν από την Γκαζέρα.

Εκτοπλασματική μορφή προερχόμενη από την Λίντα Γκαζέρα
Εκτοπλασματική μορφή προερχόμενη από την Λίντα Γκαζέρα

Εκτός, όμως, από τις υπερφυσικές αυτές υλοποιήσεις, τηλεκινητικά φαινόμενα καταγράφηκαν επίσης από τον φωτογραφικό φακό του Δρ. Ιμόντα. Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώνονταν κατά τη διάρκεια των πειραματικών συνεδριών.

Πνευματιστική συνεδρία με τη Λίντα Γκαζέρα
Πνευματιστική συνεδρία με τη Λίντα Γκαζέρα

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 21/01/1912…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 21/01/1912
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 21/01/1912
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2017/03/22/fotografies-fantasmaton-biblio-prokalese-aisthisi/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: