Καναδοί επιστήμονες: Kάτι μας στέλνει επαναλαμβανόμενα σήματα ακριβείας! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Καναδοί επιστήμονες: Kάτι μας στέλνει επαναλαμβανόμενα σήματα ακριβείας!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O
10 Φεβρουαρίου 2020 22:10:57

Προβληματισμός επικρατεί σε διεθνή ομάδα αστρονόμων για τον εντοπισμό ραδιοσημάτων που εκπέμπονται με περιοδικότητα ακριβείας, ενώ εντοπίστηκε και το σημείο εκπομπής.

Η μελέτη διεθνούς ομάδας επιστημόνων με επικεφαλής Καναδούς, ανακάλυψε την εκπομπή μυστηριωδών ραδιοσημάτων από έναν γαλαξία που βρίσκεται σε ένα γαλαξία σε απόσταση 500 εκατομμυρίων ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα.

Οι γρήγορες εκπομπές ραδιοσημάτων έχουν κύκλους 16,35 ημερών, συμπεριλαμβανομένων 1 ή 2 εκπομπών ανά ώρα για μια περίοδο 4 ημερών και στη συνέχεια επικρατεί ησυχία 12 ημερών πριν ξεκινήσουν ξανά οι εκπομπές, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik.

Η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική, καθώς από τα περισσότερα από 150 ραδιοσήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 15 χρόνια, μόλις 10 από αυτά έχουν επαναληφθεί και κανένα με την σταθερότητα του συγκεκριμένου. Επίσης, για περίπου 5 σήματα έχει βρεθεί ο γαλαξίας από τον οποίο προέρχονται.

Το μυστηριώδες σήμα έχει γίνει γνωστό ως FRB 180916.J0158+65 και πρωτοανιχνεύτηκε το 2017. Από τότε έχει επαναληφθεί η εκπομπή του περίπου 600 φορές, αλλά η έντασή του είναι χαμηλότερη από την πρώτη φορά.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 28 εκπομπές που καταγράφηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Οκτωβρίου 2019 και επιβεβαίωσαν τη συχνότητα, που είναι η πρώτη επαναλαμβανόμενη που έχει καταγραφεί.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως ίσως να πρόκειται για ένα ουράνιο σώμα που γυρίζει γύρω από κάποιον ήλιο και στέλνει ραδιοσήματα μόνο από συγκεκριμένες περιόδους της τροχιάς του. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είναι το σήμα ενός διπλού αστρικού συστήματος που αποτελείται από ένα τεράστιο αστέρα και από ένα υπέρ-πυκνό υψηλά μαγνητικό αστέρα νετρονίων. Ίσως όμως να πρόκειται για ένα μοναχικό ουράνιο σώμα που περιστρέφεται, όπως ένας υψηλά μαγνητικός αστέρας νετρονίων.

Παρόλο που οι επιστήμονες δεν το αναφέρουν, δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για κάποια εξωγήινη μορφή ζωής που προσπαθεί να επικοινωνήσει με άλλες μορφές στον γαλαξία.

Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρατηρούν το φαινόμενο ελπίζοντας να ανακαλύψουν την πηγή του


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: