Το πελώριο τετράποδο φίδι της Βραζιλίας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το πελώριο τετράποδο φίδι της Βραζιλίας

30 Σεπτεμβρίου 2020 12:07:31

Ο Βρετανός Αξιωματικός και εξερευνητής John Weston Brooke, ο οποίος εξερευνούσε για ολόκληρους μήνες το εσωτερικό της Βραζιλίας, έγραψε σε μια επιστολή του στο επιστημονικό περιοδικό “Φύση” του Λονδίνου κάτι το ιδιαιτέρως παράδοξο.

John Weston Brooke (02/07/1880 - 24/12/1908)
John Weston Brooke (02/07/1880 – 24/12/1908)

Ισχυριζόταν ότι είχε συναντήσει σε μια ερημική και δυσπρόσιτη περιοχή στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας ένα περίεργο πλάσμα, εντελώς άγνωστο μέχρι τότε. Μα, το μυστήριο εντεινόταν, καθώς ο εξερευνητής υποστήριζε ότι πριν δει το αλλόκοτο πλάσμα, στη διαδρομή του δεν είχε συναντήσει κανένα άλλο ζώο, παρά μόνο πτηνά που πετούσαν σε μεγάλο ύψος και αρκετά έντομα.

Οι ιθαγενείς του απομακρυσμένου εκείνου μέρους της Γης τού μίλησαν για ένα μυστηριώδες τέρας, το οποίο κατέτρωγε όλα τα υπόλοιπα, καθώς η πείνα του ήταν ακόρεστη. Το περιέγραφαν ως ένα φοβερό θεριό, τρομερό στην όψη.

Πράγματι, λοιπόν, μια μέρα ο John Weston Brooke είδε να ξεπροβάλει από μια σπηλιά, που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο βράχους, ένα αλλόκοτο πλάσμα, το οποίο έμοιαζε με ένα τετράποδο φίδι.

Το πελώριο τετράποδο φίδι των ερήμων της Βραζιλίας είχε μήκος περίπου τριών μέτρων και βάδιζε με τα τέσσερα κοντά πόδια του, τα οποία φύονταν πίσω από το μισό του σώμα. Το μπροστινό μισό του ήταν ένας πολύ μεγάλος λαιμός, που κατέληγε σε ένα χοντρό και στιβαρό κεφάλι έχιδνας.

Το μυστηριώδες ζώο κρύφτηκε αμέσως, μόλις αντίκρισε τους ανθρώπους, αλλά, παρά τις επίμονες έρευνές τους, δεν κατόρθωσαν να ξαναεντοπίσουν τα ίχνη του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/03/1926…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/03/1926
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/03/1926
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: