Η κινεζική αποστολή που αναζητούσε τον Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, το 1966

Η κινεζική αποστολή που αναζητούσε τον Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, το 1966  Υπάρχει πράγματι ο περίφημος Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων; Αυτό το μυστήριο, μεταξύ πολλών άλλων, επεδίωξε να εξιχνιάσει μια κινεζική αποστολή, την άνοιξη του 1966.

Η επιστημονική αυτή ομάδα ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, την κορυφή του όρους Zhumulangma, όπως αποκαλούσαν οι Κινέζοι το Έβερεστ, σε ύψος 8.848 μέτρων.

Το πρώτο τμήμα του δρομολογίου έγινε με αυτοκίνητο μέχρι το Ρόγκπο Κόνπα, σε ύψος 5.000 μέτρων. Στη συνέχεια, άρχισε η επικίνδυνη αναρρίχηση. Τα πρώτα αιώνια χιόνια τα συνάντησαν οι Κινέζοι σε ύψος 5.800 μέτρων. Στην περιοχή εκείνη ζούσαν πολλές αγέλες άγριων ζώων, κυρίως πάντα και πιθήκων.

Παλαιότεροι εξερευνητές είχαν αναφέρει την ύπαρξη ενός μυθικού πλάσματος, του περίφημου Χιονανθρώπου των Ιμαλαΐων. Η κινεζική ομάδα φλεγόταν από την επιθυμία να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του.

Οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής αυτής των αιώνιων πάγων, κυρίως κτηνοτρόφοι, ονόμαζαν το μυστηριώδες αυτό πλάσμα “Μίγκρντρεντ”. Μάλιστα, οι γηραιότεροι της φυλής ισχυρίζονταν ότι το είχαν δει με τα μάτια τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε η αποστολή από τους γηγενείς κατοίκους των Ιμαλαΐων, ο Χιονάνθρωπος ή αλλιώς Γιέτι, όπως αναφερόταν συχνά, είχε ανάστημα μεγαλύτερο από του ανθρώπου, το σώμα του καλυπτόταν από ένα τρίχωμα φαιοκίτρινο και βάδιζε όρθιος, στηριζόμενος στα πίσω πόδια του. Τα καλοκαίρια ζούσε στις χιονοσκεπείς κορυφές, ενώ τον χειμώνα κατηφόριζε και έβρισκε καταφύγιο στα δάση, κοντά στους ποταμούς.

Ένας γέροντας είπε στα μέλη της αποστολής ότι ο Χιονάνθρωπος είχε καταβροχθίσει ένα από τα γιακ (είδος βουβάλων του Θιβέτ) του κοπαδιού του και ότι το μόνο που είχε απομείνει ήταν μια χούφτα από τη γούνα του.

Οι Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συναντήσουν το μυθικό αυτό πλάσμα, συνέλεξαν μονάχα ενδείξεις ότι ίσως να επρόκειτο για ένα είδος αρκούδας που ζούσε στις δύσβατες πλαγιές του βουνού, παρά τις επίμονες αντιρρήσεις των ορεσίβιων κατοίκων των Ιμαλαΐων, που επέμεναν πως ο Χιονάνθρωπος ήταν πραγματικός, με σάρκα και οστά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/04/1966…

Η κινεζική αποστολή που αναζητούσε τον Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, το 1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/04/1966
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: