Οι παρατηρήσεις του Percival Lowell για τον Άρη, το 1908 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι παρατηρήσεις του Percival Lowell για τον Άρη, το 1908

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
1 Οκτωβρίου 2020 15:32:36

Ο διακεκριμένος αμερικανός Αστρονόμος Percival Lowell ισχυριζόταν, κατά το έτος 1908, ότι είχε αποδείξει οριστικώς την ύπαρξη υδάτινων ατμών στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη και συνεπώς, την ύπαρξη νερού.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσει, αλλά και να αποφύγει τυχόντα λάθη στις παρατηρήσεις του, που θα οφείλονταν στην παρουσία γήινου ατμού, ο Lowell παρέμεινε για πολλές ημέρες στην έρημο της Πολιτείας της Αλαμπάμα, όπου ο αέρας ήταν καθαρός και ξηρός, χωρίς ίχνη υδρατμών.

Πέρσιβαλ Λόουελ (13/03/1855 - 12/11/1916)
Πέρσιβαλ Λόουελ (13/03/1855 – 12/11/1916)

Έτσι, στο φασματοσκόπιο, ο Lowell βρήκε στην ερυθρά ταινία του φάσματος του Άρη τη γραμμή α, η οποία χαρακτήριζε την ύπαρξη υδάτινου ατμού.

Ταυτόχρονες σχετικές παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη Σελήνη, απέδειξαν ότι δεν εντοπίστηκε ίχνος νερού στον δορυφόρο της Γης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/03/1908…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 10/03/1908
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/03/1908
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: