Το μυστηριώδες θηρίο του Κονγκό, το 1930

Το μυστηριώδες θηρίο του Κονγκό, το 1930  Η “Εφημερίς της Γενεύης”, τον Μάιο του 1930, δημοσίευε ανταπόκριση από το Γαλλικό Κονγκό (σημερινή Δημοκρατία του Κονγκό), κατά την οποία ένα άγνωστο μέχρι τότε θηρίο εμφανίστηκε σε παραπόταμο του πελώριου ποταμού Κονγκό, τον Καφονέ.

Οι ιθαγενείς της περιοχής, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, φοβούνταν να διέλθουν τον ποταμό αυτόν, για να περάσουν στην απέναντι όχθη και να καλλιεργήσουν τις φυτείες τους. Το θηρίο είχε ανατρέψει ένα μονόξυλο και είχε κατασπαράξει και τους δύο επιβάτες του.

Ένας Ευρωπαίος κυνηγός, που βρισκόταν στα εξωτικά εκείνα μέρη, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το μυστηριώδες τέρας. Επιβαίνοντας πάνω σε μια μεγάλη λέμβο, μαζί με τέσσερις άλλους ιθαγενείς, περιέπλεε στο σημείο όπου είχε πρωτοεμφανιστεί το θηρίο.

Μετά από λίγες μέρες, είδε, πράγματι, μια αποκρουστική κεφαλή καλυμμένη με φολίδες, όμοιες με του κροκόδειλου και οπλισμένη με τεράστια δόντια, να αναδύεται από το νερό και κατόπιν, έναν μακρότατο λαιμό, σαν της καμηλοπάρδαλης, καλυμμένος κι αυτός από τραχιές φολίδες να προβάλλει, σαν ένα γιγαντιαίο ερπετό!

Ο κυνηγός πυροβόλησε και το μυστηριώδες θηρίο του Κονγκό εξαφανίστηκε κάτω από τα θολά νερά του ποταμού, αφήνοντας ίχνη αίματος. Σύμφωνα με τον σαστισμένο Ευρωπαίο, αυτό που είδε, αν και η λογική του τον κατηύθυνε να πιστέψει ότι επρόκειτο για μια πελώρια χελώνα, εν τούτοις ντρεπόταν να παραδεχτεί ανοιχτά ότι το θηρίο που κυνήγησε με λύσσα, έμοιαζε πολύ περισσότερο με έναν εξαφανισμένο πλειόσαυρο!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/05/1930…

ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2019/07/24/to-mystiriodes-thirio-tou-kongko-to-1930/

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: