Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει μεταφορά ανθρώπων στον πλανήτη Άρη έως το 2026 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει μεταφορά ανθρώπων στον πλανήτη Άρη έως το 2026

2 Φεβρουαρίου 2021 11:40:06

Ο εκκεντρικός Έλον Μασκ αποκάλυψε τα σχέδιά του για τον πλανήτη Άρη – Σχεδιάζει μεταφορά ανθρώπων επτά χρόνια πριν η NASA στείλει αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη

Τα φιλόδοξα σχέδιά του για μεταφορά ανθρώπων στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2026 αποκάλυψε ο Έλον Μασκ. Μάλιστα, εφόσον τα καταφέρει, το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή επτά χρόνια πριν η NASA πραγματοποιήσει αποστολή αστροναυτών στον Κόκκινο Πλανήτη.
Μιλώντας στο Clubhouse app, ο ιδρυτής της SpaceX ανέφερε ότι ο σκοπός του είναι να δημιουργήσει στον Άρη έναν αυτοσυντηρούμενο πολιτισμό. Πλέον έχει πεντέμισι χρόνια για να απογειώσει το διαστημικό σκάφος Starship, ωστόσο υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσει, καθώς ο πύραυλος βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ μια δεύτερη δοκιμαστική πτήση σε μεγάλο υψόμετρο πρόκειται να γίνει σύντομα. Η διαδρομή Γη – Άρης χρειάζεται έξι μήνες. Ωστόσο ο Μασκ πιστεύει ότι θα μπορέσει να μειώσει το χρονικό διάστημα σε έναν μήνα, με τις πτήσεις να διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Με βάση τα σχέδιά του, η πρώτη αποικία που θα δημιουργηθεί, θα είναι ένα μικροσκοπικό και επικίνδυνο περιβάλλον «με σύνορα», καθώς θα ξεκινήσουν να δημιουργούνται προϊόντα, τρόφιμα και σταθμοί παραγωγής ενέργειας.
Η NASA σχεδιάζει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2033, ως μέρος του προγράμματος «Άρτεμις», ενώ το 2024 θα υπάρξει η επόμενη αποστολή αστροναυτών -άντρα και της πρώτης γυναίκας – στη Σελήνη.

Fireball engulfs SpaceX's Starship SN8 rocket

Οι τεχνολογικές προκλήσεις της αποστολής στον Άρη

Αν και ο Μασκ θέλει την αποστολή ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη έως το 2026, θεωρεί ότι η χρονολογία δεν είναι απόλυτη, αφού ενδέχεται να υπάρξουν τεχνικές δυσκολίες. Τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να υπάρξει τεχνολογική πρόοδος σε μια σειρά θεμάτων για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν στον Άρη με το Starship.
Στις τεχνικές προκλήσεις περιλαμβάνεται και η διασφάλιση ότι το Starship μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και μπορεί να βρεθεί σε τροχιά που να του επιτρέπει να ανεφοδιαστεί για το μακρύ ταξίδι προς τον Άρη.

«Πρέπει να κάνουμε το Starship να πετά σε τροχιά και να επιστρέφει κάθε φορά. Επίσης χρειαζόμαστε έναν πλήρως και γρήγορα επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο» ανέφερε. Όπως εξήγησε, χρειάζεται ένας μεγάλος, πλήρως επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος με τροχιακό ανεφοδιασμό και τροφοδότηση χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης για να γίνει το ταξίδι.

Επίσης, και στον Άρη θα πρέπει να υπάρξει παραγωγή προωθητικού καυσίμου, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να γίνει εάν αφαιρεθεί το CO2 από την ατμόσφαιρα και να συνδιαστεί με πάγο νερού, προκειμένου να δημιουργηθεί CH4 μεθάνιο και οξυγόνο. «Εάν έχουμε αυτά τα στοιχεία, η ζωή μπορεί να γίνει πολυ-πλανητική και μπορούμε να έχουμε μία αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη», σημείωσε.

Νέα δοκιμαστική πτήση του  «SN9» Starship

Το τελευταίο «SN9» Starship αναμένεται ότι θα υποβληθεί σε δοκιμαστική πτήση τις επόμενες ημέρες, ανάλογη με αυτή που έγινε τον Δεκέμβριο και κατέληξε σε έκρηξη. Παρά το εκρηκτικό τέλος, ο Μασκ θεωρεί ότι ήταν επιτυχία, λέγοντας «Άρη, ερχόμαστε», καθώς όπως είπε, οι βασικές δοκιμές πήγαν με βάση τον προγραμματισμό.

Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί από την περιοχή Boca στο Τέξας με τρεις κινητήρες. Οι κινητήρες θα κλείσουν διαδοχικά, όταν φτάσει στο απόγειο σε απόσταση περίπου έξι μιλίων, ενώ στη συνέχεια θα επαναπροσανατολιστεί, για να κατέβει ελεγχόμενα, με στόχο να προσγειωθεί στο σημείο εκτόξευσης.

Πριν την αποστολή της αποστολής με ανθρώπους, ο Έλον Μασκ σκοπεύει να στείλει ένα Starship στον Άρη και να επιστρέψει κάποια στιγμή το 2024. Ο ίδιος θεωρεί ότι για πρώτη φορά εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια είναι εφικτό να υπάρξει ζωή πέρα από τη Γη και να γίνει η ζωή πολυ-πλανητική.

Starship SN9 Will Fly WITHIN DAYS!! SN10 prepares to fly too, and China Reaches Orbit again!

Μάλιστα θεωρεί ότι η ανθρωπότητα είναι παράγοντας ζωής και έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των πλασμάτων που υπάρχουν στη Γη, ακόμη κι αν σε αυτή υπάρξει καταστροφή, είτε φυσική, είτε τεχνητή.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


2 thoughts on “Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει μεταφορά ανθρώπων στον πλανήτη Άρη έως το 2026”

  1. Ο/Η Άρης λέει:

    Ναι γιατί τα καταφέραμε τόσο καλά σε αυτόν τον πλανήτη οπότε είπαμε να πάμε και σε άλλους…

  2. Ο/Η Ραφαελα λέει:

    Μπλεξαμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: