Η ΝASA αποκαλύπτει νέες λεπτομερείς φωτογραφίες του Πλούτωνα και των φεγγαριών του, τις οποίες έστειλε το διαστημικό σκάφος New Horizons σε υψηλή ανάλυση. Η πρώτη κοντινή λήψη της επιφάνειας του Πλούτωνα δείχνει μια παγωμένη οροσειρά που υψώνεται στα 11,000 πόδια, αποδεικνύει ότι υπάρχει νερό και μυστηριωδώς δεν υπάρχουν κρατήρες.
Η πρώτη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του Χάροντα, του μεγαλύτερου φεγγαριού του Πλούτωνα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν βράχια που εκτείνονται σε εκατοντάδες μίλια καθώς και φαράγγια που έχουν τέσσερα εως έξι μίλια βάθος. “Υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό στη γεωλογία του Πλούτωνα,” δήλωσε ο ερευνητής John Spencer. “Ο πλανήτης αυτός έχει τόση ποικιλομορφία,” πρόσθεσε η Cathy Olkin. “Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο”.
Όλοι οι ερευνητές είναι ενθουσιασμένοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία και υποστηρίζουν ότι ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες που είχαν. Το New Horizons συνεχίζει το ταξίδι του προς τη Ζώνη του Κάιπερ στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος και θα εξακολουθήσει να στέλνει στοιχεία για τον Πλούτωνα, τον Χάροντα και άλλους πλανήτες και δορυφόρους για τους επόμενους 16 μήνες. Η λεπτομερής φωτογραφία του Πλούτωνα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η λεπτομερής φωτογραφία του Πλούτωνα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Η Ύδρα, ένα από τα φεγγάρια του Πλούτωνα. Η Ύδρα, ένα από τα φεγγάρια του Πλούτωνα. Ο Χάρων, φεγγάρι του Πλούτωνα. Ο Χάρων, φεγγάρι του Πλούτωνα. Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων του Πλούτωνα και του Χάροντα όπως στάλθηκαν από το διαστημικό σκάφος New Horizons. Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων του Πλούτωνα και του Χάροντα όπως στάλθηκαν από το διαστημικό σκάφος New Horizons.
Πηγή: www.lifo.gr
Ο Πλούτωνας και τα φεγγάρια του
Η ΝASA αποκαλύπτει νέες λεπτομερείς φωτογραφίες του Πλούτωνα και των φεγγαριών του, τις οποίες έστειλε το διαστημικό σκάφος New Horizons σε υψηλή ανάλυση. Η πρώτη κοντινή λήψη της επιφάνειας του Πλούτωνα δείχνει μια παγωμένη οροσειρά που υψώνεται στα 11,000 πόδια, αποδεικνύει ότι υπάρχει νερό και μυστηριωδώς δεν υπάρχουν κρατήρες. Η πρώτη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του Χάροντα, του μεγαλύτερου φεγγαριού του Πλούτωνα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν βράχια που εκτείνονται σε εκατοντάδες μίλια καθώς και φαράγγια που έχουν τέσσερα εως έξι μίλια βάθος. “Υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό στη γεωλογία του Πλούτωνα,” δήλωσε ο ερευνητής John Spencer. “Ο πλανήτης αυτός έχει τόση ποικιλομορφία,” πρόσθεσε η Cathy Olkin. “Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο”. Όλοι οι ερευνητές είναι ενθουσιασμένοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία και υποστηρίζουν ότι ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες που είχαν. Το New Horizons συνεχίζει το ταξίδι του προς τη Ζώνη του Κάιπερ στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος και θα εξακολουθήσει να στέλνει στοιχεία για τον Πλούτωνα, τον Χάροντα και άλλους πλανήτες και δορυφόρους για τους επόμενους 16 μήνες. Η λεπτομερής φωτογραφία του Πλούτωνα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η λεπτομερής φωτογραφία του Πλούτωνα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η Ύδρα, ένα από τα φεγγάρια του Πλούτωνα. Η Ύδρα, ένα από τα φεγγάρια του Πλούτωνα. Ο Χάρων, φεγγάρι του Πλούτωνα. Ο Χάρων, φεγγάρι του Πλούτωνα. Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων του Πλούτωνα και του Χάροντα όπως στάλθηκαν από το διαστημικό σκάφος New Horizons. Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων του Πλούτωνα και του Χάροντα όπως στάλθηκαν από το διαστημικό σκάφος New Horizons. Πηγή: www.lifo.gr